Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Венецијанска гуска

Венецијанска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Венецијанска гуска

Боја на перјата сиви-шарени

Тежина
гусак 6-7 kg
гуска 5-6 kg

Земја на потекло Италија

Носивост 50-100 јајца

Тежина на јајца 120 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024