Енциклопедија на раси на живина > Патки > Венециска патка

Венециска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Венециска патка

Венециска патка

Венециска патка

Боја на перјата диви

Тежина
патор 3 kg
патка 2,7 kg

Земја на потекло Италија

Носивост 100-120 јајца

Тежина на јајца 70 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија

слика Венециска патка, патор
Венециска патка, патор
слика Венециска патка, патка
Венециска патка, патка
слика Венециска патка, патор
Венециска патка, патор

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024