Енциклопедија на раси на живина > Патки > Бурбурска патка

Бурбурска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Бурбурска патка

Боја на перјата бело

Тежина
патор 3,5 kg
патка 3 kg

Земја на потекло Франција

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 70 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:



Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019