Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Бурбонска гуска

Бурбонска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Бурбонска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 9-10 kg
гуска 7-8 kg

Земја на потекло Франција

Носивост - јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2022. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 01. јануари 2022