Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Бреконска жолта гуска

Бреконска жолта гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Бреконска жолта гуска

Бреконска жолта гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Бреконска жолта гуска

Боја на перјата жолти

Тежина
гусак 7,3-9,1 kg
гуска 6,3-8,2 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 20-30 јајца

Тежина на јајца 180-210 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Понуда за продажба

Бреконска жолта гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика
слика Бреконска жолта гуска, еден пар 1,1
Бреконска жолта гуска, еден пар 1,1
слика Бреконска жолта гуска, еден пар 1,1
Бреконска жолта гуска, еден пар 1,1

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019