Ние треба преведувач од српски до македонски

Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Брама кокошка

Брама кокошка

Опис на расите

слика Брама кокошка

Брама кокошка

Брама кокошка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 4,5-5 kg
кокошка 3,7-4,5 kg

Земја на потекло Индија, Кина

Носивост 120-140 јајца

Тежина на јајца 55 g

Боја на јајца крем

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 27 mm
кокошка 24 mm

Фото-галерија

слика Брама кокошка, црни
Брама кокошка, црни
слика Брама кокошка, црни
Брама кокошка, црни
слика Брама кокошка, црни
Брама кокошка, црни
слика Брама кокошка, црни
Брама кокошка, црни
слика Брама кокошка, црни
Брама кокошка, црни
слика Брама кокошка, петел
Брама кокошка, петел
слика Брама кокошка, петел
Брама кокошка, петел
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, петел
Брама кокошка, петел
слика Брама кокошка, петел
Брама кокошка, петел
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, петел
Брама кокошка, петел
слика Брама кокошка, кокошка
Брама кокошка, кокошка
слика Брама кокошка, пиле
Брама кокошка, пиле
слика Брама кокошка, пиле
Брама кокошка, пиле
слика Брама кокошка, пиле
Брама кокошка, пиле
слика Брама кокошка, пиле
Брама кокошка, пиле
слика Брама кокошка, пиле
Брама кокошка, пиле

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2017. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 23. август 2017