Енциклопедија на раси на живина > Патки > Блекингска патка

Блекингска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Блекингска патка

Боја на перјата диви

Тежина
патор 2,5-3,5 kg
патка 2-2,5 kg

Земја на потекло Шведска

Носивост 60-100 јајца

Тежина на јајца 70 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024