Енциклопедија на раси на живина > Видови на диви гуски > Белолика гуска

Белолика гуска

Опис на расите

Белолица гуска (Branta leucopsis) е најмали вид на гуски од родот Branta. Живеат на Северниот пол.
слика Белолика гуска

Белолика гуска

Белолика гуска

Боја на перјата -

Тежина
гусак 1,2-2,2 kg
гуска 1,2-2 kg

Земја на потекло Европа, Гренланд

Носивост 4-6 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
гусак 16 mm
гуска 16 mm

Понуда за продажба

Белолика гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Белолика гуска, гусак
Белолика гуска, гусак
слика Белолика гуска, гусак
Белолика гуска, гусак
слика Белолика гуска, еден пар 1,1
Белолика гуска, еден пар 1,1
слика Белолика гуска, еден пар 1,1
Белолика гуска, еден пар 1,1
слика Белолика гуска, еден пар 1,1
Белолика гуска, еден пар 1,1
слика Белолика гуска, гусак
Белолика гуска, гусак
слика Белолика гуска, гусак
Белолика гуска, гусак

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2017. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 24. септември 2017