Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Баскиска гуска

Баскиска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Баскиска гуска

Баскиска гуска

Баскиска гуска

Боја на перјата сиви

Тежина
гусак 7-9 kg
гуска 6-8 kg

Земја на потекло Шпанија

Носивост - јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024