Енциклопедија на раси на живина > Патки > Балинезиска патка

Балинезиска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Балинезиска патка

Боја на перјата бело, диви, кафеаво + со кикиришка

Тежина
патор 2,3 kg
патка 1,8 kg

Земја на потекло Индонезија

Носивост 150-200 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, одгледување како хоби

Величина на прстен
патор 13 mm
патка 13 mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024