Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Баварскa гускa

Баварскa гускa Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Баварскa гускa

Боја на перјата сиви, сиви-шарени, бело

Тежина
гусак 7,5 kg
гуска 5 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 8-20 јајца

Тежина на јајца 120 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2022. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 01. јануари 2022