Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Африканска гуска

Африканска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Африканска гуска

Африканска гуска

Африканска гуска

Боја на перјата кафеаво, бело, жолти, сини

Тежина
гусак 10-12,9-15,5 kg
гуска 8-10,9 kg

Земја на потекло Мадагаскар

Носивост 10-40 јајца

Тежина на јајца 150-220 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика Африканска гуска, кафеаво
Африканска гуска, кафеаво
слика Африканска гуска, бело
Африканска гуска, бело

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024