Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Араукана

Араукана Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Араукана

Араукана

Араукана

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 2 kg
кокошка 1,5 kg

Земја на потекло Чиле

Носивост 170-180 јајца

Тежина на јајца 53-60 g

Боја на јајца зелено

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 18 mm
кокошка 16 mm

Фото-галерија

слика Араукана, една тројка 1,2
Араукана, една тројка 1,2
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, кокошка
Араукана, кокошка
слика Араукана, кокошка
Араукана, кокошка
слика Араукана, една тројка 1,2
Араукана, една тројка 1,2
слика Араукана, кокошка
Араукана, кокошка
слика Араукана, кокошка
Араукана, кокошка
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, петел
Араукана, петел
слика Араукана, пиле
Араукана, пиле
слика Араукана, пиле
Араукана, пиле
слика Араукана, пиле
Араукана, пиле
слика Араукана, пиле
Араукана, пиле
слика Араукана, пиле
Араукана, пиле
слика Араукана, јајце
Араукана, јајце
слика Араукана, јајце
Араукана, јајце

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024