Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Антверпенска брадеста кокошка

Антверпенска брадеста кокошка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Антверпенска брадеста кокошка

Антверпенска брадеста кокошка

Антверпенска брадеста кокошка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 0,8 kg
кокошка 0,7 kg

Земја на потекло Белгија

Носивост 60-90 јајца

Тежина на јајца 30 g

Боја на јајца бело

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 11 mm
кокошка 9 mm

Фото-галерија

слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, петел
Антверпенска брадеста кокошка, петел
слика Антверпенска брадеста кокошка, петел
Антверпенска брадеста кокошка, петел
слика Антверпенска брадеста кокошка, петел
Антверпенска брадеста кокошка, петел
слика Антверпенска брадеста кокошка, петел
Антверпенска брадеста кокошка, петел
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
Антверпенска брадеста кокошка, кокошка
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
слика Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1
Антверпенска брадеста кокошка, еден пар 1,1

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024