Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Англиска гуска со седлест грб

Англиска гуска со седлест грб Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Англиска гуска со седлест грб

Боја на перјата жолти-шарени

Тежина
гусак 8,2-10 kg
гуска 7,3-9,1 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 25-35 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024