Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Американска жолта гуска

Американска жолта гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Американска жолта гуска

Американска жолта гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Американска жолта гуска

Боја на перјата жолти + со кикиришка

Тежина
гусак 8,2(-10-12,6) kg
гуска 7,3(-9-12) kg

Земја на потекло Соединети Американски Држави

Носивост 15-25 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Понуда за продажба

Американска жолта гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019