Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Алзашка гуска

Алзашка гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Алзашка гуска

Алзашка гуска

Алзашка гуска

Боја на перјата сиви, сиви-шарени, бело

Тежина
гусак 4-4,5 kg
гуска 4-4,5 kg

Земја на потекло Франција

Носивост - јајца

Тежина на јајца 120 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 22 mm
гуска 22 mm

Фото-галерија

слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024