Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Австриска гуска

Австриска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Австриска гуска

Боја на перјата сиви, сиви-шарени, бело

Тежина
гусак - kg
гуска - kg

Земја на потекло Австрија

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019