Enciclopedia de razas de aves de capoeira > Patos > Pato feroés

Pato feroés

Descripción da raza

O pato feroés é unha especie vella e resistente. Fotografías antigas das Ilas Feroe mostran frecuentemente os patos feroeses alimentándose en ríos ou pelas praias. Até ao século XX, todos os lares tiñan galiñas e patos, resultando nun número maior de aves de capoeira do que habitantes nas Ilas Feroe. No campo, os patos feroeses eran criados en liberdade, pois non había raposas ou outros predadores nas Ilas Feroe. Logo, as persoas non sentían tanta necesidade de alimentalos visto que os patos feroeses procuraban o proprio alimento e conseguían producir carne suficiente mesmo baixo unha alimentación escasa. Desde o inicio do século XX, a populación de patos feroeses caeu. O motivo é o feito de ser abatidos e amañados cando aínda pesan apenas entre 1 a 1,3 kg. Os patos feroeses, independentes e autónomos, foran substituidos polos patos Pequín. Os patos Pequín producen máis carne. No entanto, deben ser mellor alimentados. Existen patos feroeses de varias cores – salvaxe, negra e de peito branco. Os patos feroeses están en grave perigo de extinción. Restan menos de 2000 patos nas Ilas Feroe.
foto Pato feroés

Pato feroés

Pato feroés

Cor da plumaxe multicor

Peso
pato 2 kg
pata 1,8 kg

País de orixe Illas Feroe

Producción anual de ovos 60 ovos

Peso do ovo 50 g

Cor do ovo branco

Utilización carne

Tamaño do anel
pato 15 mm
pata 15 mm

Fotografías

foto Pato feroés
Pato feroés
foto Pato feroés
Pato feroés
foto Pato feroés
Pato feroés

Rexistro na lista de correo

Correo electrónico:
País
Idioma

Copyright © Enciclopedia de razas de aves de capoeira, 2011–2017. Todos os dereitos reservados
Mapa do sitio - Lista de todas as razas de aves de capoeira
Última actualización 24. setembro 2017